ETAP 1 4.06.2022

ZASPA

PROGRAM

– 9:00 Biuro Zawodów – GP Zaspa

– 9:50 Oficjalne otwarcie Święta Zaspy – Biegowego GP Dzielnic Gdańska – GP Zaspa

– 10:00 Otwarcie stacji sportowych w miasteczku biegowym dla dzieci – ZSP  nr 5

– 10:00 – 11:00 Występy artystyczne dzieci dla scenie

– 10:10 – Przedszkole nr 66 “Mały, duży, dobrze wie, chcesz być zdrowym – ruszaj się!”

  • Lego Shakira – La La La
  • Marta Bogdanowicz – „ boogie woogie”
  • Mamaje

– 10:30 – Przedszkole nr 63 – taniec + śpiew – 10 min

  • Taniec dzieci z grupy “Słoneczka”, Ruslana – Wild dances
  • Grupa Skrzaty ” Piosenka o Gdańsk”

– 10:40 – Przedszkole nr 86 – taniec + śpiew – 10 min

Tytuł występu “My rodzinę dobrą mamy”

1) Piosenka “Moja wesoła rodzinka” 2) Piosenka “Jesteś mamo skarbem mym” 3) Taniec- Mix .

– 10:55 Rozgrzewka Bieg Główny – GOOD LUCK CLUB – 5 min

– 11:00 Bieg Główny na dystansie 5 km ( 2 pętle czerwone po 2,5 km )

– 11:30 Animacje dla dzieci z GOOD LUCK CLUB – 10 min

– 11:40 Zumba – Magdalena Kasprzycka – 20 min

12:00 Nagradzanie najlepszych zawodników według kategorii w Biegu Głównym na 5 km

– 12:20 Rozgrzewka dla dzieci – GOOD LUCK CLUB – 5 min

– 12:30 Bieg Brzdąca– dziewczynki – na dystansie 200 m ( 1 pętla różowa )

– 12:40 Bieg Brzdąca – chłopcy – na dystansie 200 m ( 1 pętla różowa )

– 12:50 Bieg Malucha – dziewczynki – na dystansie 200 m ( 1 pętla różowa )

– 13:00 Bieg Malucha – chłopcy – na dystansie 200 m ( 1 pętla różowa )

– 13:00 Animacje dla dzieci z GOOD LUCK CLUB – 10 min

– 13:10  Bieg Dzieci młodsze – dziewczynki –  na dystansie 600 m (1 mała pętla zielona)

– 13:15  Bieg Dzieci młodsze – chłopcy-  na dystansie 600 m (1 mała pętla zielona)

– 13:20  Bieg Dzieci Starsze  – dziewczynki –  na dystansie 800 m (1 mała pętla zielona)

– 13:20 Zumba – Magdalena Kasprzycka – 20 min – na scenie

– 13:25  Bieg Dzieci Starsze  – chłopcy-  na dystansie 800 m (1 mała pętla zielona)

– 13:30  Bieg Młodzieżowej Rady Miasta Gdańska na dystansie 1000 m (1 mała pętla niebieska)

– 13:40  Konkurs nagród oraz licytacja Fundacji Mam Marzenie

– 14:00 Nagradzanie najlepszych zawodników według kategorii w Biegu Brzdąca, Biegu Malucha, Biegu Dzieci Młodszych, Biegu Dzieci Starszych, Bieg Młodzieżowej Rady Miasta Gdańska

– 14:15 Spektakl Teatralny dla dzieci Teatr PINEZKA  -„EPIDEMIA ŚMIECHU”

Uwaga! Śmiech jest zaraźliwy! Można śmiać się od ucha do ucha, a nawet umrzeć ze śmiechu. Nie zapominajmy jednak, że śmiech to najlepsze lekarstwo na wszelkie smutki!

Teatr uliczny założony przez Przemysława Grządzielę w 1980 roku w Gdańsku. Specjalnością zespołu jest pantomima, clownada, żonglerka, akrobacje, taniec, sztuka szczudlarska i marionetkowa oraz tradycyjna komedia dell’arte.

 

– 15:00 Zakończenie imprezy

 

Gry Parkowe na Orientacje – impreza towarzysząca Świętu Zaspa

Miejsce: za sceną centrum imprezy w Parku im. Jana Pawła II

9:30-13:30 praca biura zawodów. Można przyjść o dowolnej godzinie w podanym przedziale czasu.
10:00-13:30 start poszczególnych drużyn w zarezerwowanych przedziałach czasowych (prosimy przestrzegać przydzielonych minut!!!)
14:00 godzina zamknięcia mety
14:00-15:00
planowane zbieranie punktów.

 

 

 

ORGANIZATOR:

HONOROWY PATRONAT:

WSPÓŁORGANIZATORZY:

PARTNERZY:

PATRONI MEDIALNI:

SPONSORZY ETAPU IV: